Veteranen Vianen Vooruit – Achates

06-11-2017 18:50

Zaterdag 28 oktober 2017: Sambeek – Vianen Vooruit: 0 - 4
Na een 0 – 1 ruststand had de coach een gouden hand met de wissel. Na de wissel van Arno Jans liepen we in de tweede helft naar een 0 – 4 score. De doelpunten werden gemaakt door Hans Theunissen en Zbyszek Jachniewicz (3x).

Zaterdag 4 november 2017: Vianen Vooruit – Achates 4 – 3
Achates nam meteen het initiatief en wist al snel de 0 – 1 en niet veel later de 0 – 2 te scoren. Wij konden daar aanvankelijk niet zo heel veel tegenover zetten. Maar uit een steekpass van Johan van der Linden, faalde Hans Theunissen, alleen voor de doelman niet, 1 – 2. Voor rust wist Achates echter nogmaals te scoren door een schot van buiten de 16 werd het 1 – 3. De beproefde wissel van vorige week werd uit de kast gehaald, en ook ditmaal had het een positieve uitwerking. Zbyszek Jachniewicz werd op links de diepte ingestuurd en faalde voor de doelman niet, 2 – 3. Niet veel later was het wederom Zbyszek die met een schitterende voorzet vanaf de achterlijn, Jan Pouwels wist te bereiken bij de
2e paal, die vervolgens de bal nog net binnen kon glijden. Theo Barten kreeg vervolgens de kans op de 4 – 3, Nadat Zbyszek na een snelle aanval over links onderuit werd gehaald binnen het strafschopgebied, penalty. Zoals te doen gebruikelijk de laatste weken, faalde vervolgens Theo vanaf 11 meter. Zijn inzet ging over. Theo herstelde daarna zijn fout, door met een diepe pass Tim van den Hoogen in stelling te brengen. De uitkomende keeper miste vervolgens de bal en Tim kon simpel de 4 – 3 aantekenen. Het leek nog 5 – 3 te worden, maar de goal werd vanwege vermeende buitenspel afgekeurd.