Veteranen Juliana 31 – Vianen Vooruit

19-02-2018 21:12

Zaterdag 17 februari 2018: Juliana 31 – Vianen Vooruit: 3 – 5

Allereerst nog een nagekomen uitslag van de wedstrijd van zaterdag 3 februari 2018: Volharding – Vianen Vooruit 3 – 2, verdere wedstrijdinfo
niet bekend.

Op het goed bespeelbare veld traden we aan tegen Juliana Malden. Na een rustig begin, was het Jacco ter Aar die vanaf rand 16 meter de bal prima binnenschoot, 0 – 1. In het vervolg van de eerste spel waren wij de wat gevaarlijkere ploeg, met name Zbyszek Jachniewicz bezorgde de achterhoede van Juliana het nodige werk met zijn snelle rushes over de linkerkant. Bij één van die aanvallen zorgde hij met een goede aktie ervoor dat Harry Cornelissen een goede kans kreeg, maar zijn inzet ging net voorlangs. Juliana werd enkel gevaarlijk door vrije trappen, maar Joost Jacobs stond steeds op de goede positie.
In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er van alles. Maarten Jans moest geblesseerd afhaken. Omdat de bank verder leeg was, moesten we met 10man verder. Toch konden we spreken van een gouden wissel. Goed stoorwerk van Hans Theunissen zorgde ervoor dat hij in balbezit kwam en de keeper in de kleine hoek wist te verschalken, 0 – 2. Nog geen minuut later wist Juliana wat terug te doen, 1 – 2. Vervolgens wisten we uit de counter de score verder op te voeren naar een 1 – 4 voorsprong. Zbyszek was 2x succesvol. Juliana scoorde nog tegen, 2 – 4. Hierna moesten we enige tijd met 9 man verder, omdat Leo Arts een verkoelingsperiode kreeg opgedragen. Maar zelfs met 2 man minder wisten we te scoren en wel op bijzonder fraaie wijze, Hans, Tim van den Hoogen en Zbyszek zorgden voor het mooiste doelpunt van de middag. Zbyszek ronde een voorzet vanaf rechts schitterend koppend binnen, 2 – 5. In de laatste 5 minuten wist Juliana nog 1x te scoren en werd de stand, 3 – 5.