NK Roden MO11

18-06-2018 17:57

Sportief gezien viel het misschien wat tegen, maar wat hebben de meiden van MO11-1 genoten. Als najaarskampioen was de ploeg van Rick Hermanussen, Kim van Wanrooy en Joost Jacobs dit weekend aanwezig op het Nederlands Kampioenschap Voetbal voor meisjes tot 11 jaar in het Drenthse Roden. Op zaterdag was de ploeg samen met de ouders al afgereist naar de provincie van TT en hunebedden. In een sfeervolle groepsaccommodatie werd ontspannen toegeleefd naar het toernooi.

Organisator VV Roden had het goed voor elkaar. Met een heuse ceremonie werd het toernooi geopend. Het Wilhelmus (in de stromende regen) schalde door de speakers. Dat maakte indruk op de Viaanse en Beerse meiden. Met de hand op het hart zwijmelden ze weg tijdens het volkslied en droomden ze stiekem van de titel.

Het bleef bij dromen, want de tegenstanders bleken simpelweg veel te sterk. Tegen Dwingeloo (0-5), Voorschoten (0-5), Alians (0-6), Assen (0-6) en Oosterhout (1-3) werd verloren. EGS (Escharen, Grave en Velp) werd met 2-1 verslagen. Met als gevolg een 16e (van de 24) plaats voor SJO Vianen Vooruit/HBV MO11-1.

Ondanks dat de ploeg niet in de buurt van de eindzege kwam, was het NK een mooie afsluiting van een zeer geslaagd seizoen. De saamhoorigheid binnen het team was uitmuntend. Vanaf de eerste minuut was er een onderlinge klik. De meiden, ouders en staf betreuren het dat de ploeg volgend seizoen noodgedwongen uiteen valt.

Foto's: Hanny van der Linden.