Verslag Veteranen Hapse Boys – Vianen Vooruit

24-09-2018 16:50

Verslag Veteranen 22-09-2018 Hapse Boys – Vianen Vooruit

Hapse Boys uit…altijd lastig. Maar dat deden de eerste 10 min. niet vermoeden. Vianen nam gelijk het initiatief. Dat resulteerde in aardig voetbal, waarin de bal redelijk in de ploeg kon worden gehouden. Het bleef echter 0-0 omdat de kleine kansen niet benut werden. Uiteindelijk leverde het overwicht een prachtig doelpunt op. Via een paar schijven over de rechterkant belandde de bal voor de voeten van Jacco ter Raa die met een bekeken pegel van zo’n twintig meter afstand de keeper kansloos liet.
Er volgde nog een paar mooie combinaties/aanvallen, maar verder dan een schot op de doelman en een poging die voorlangs ging kwam Vianen niet.
De 0-2 kwam uit de lucht vallen. Hapse Boys herpakte zich en drong steeds meer aan, zonder grote kansen te creeëren. Vianen kwam een periode wat minder aan aanvallen toe. Toch was het Mark Nuijen die met een ‘snoeihard’ schot… de bal net naast dreigde te schieten, Vianen Vooruit draaide al om positie te kiezen, toen de keeper met een onwaarschijnlijke manoeuvre er toch nog een doelpunt van wist te maken. De keeper betuigde spijt, herstelde zich prima in de rest van de wedstrijd, matchfixing lijkt dus onwaarschijnlijk.
Het laatste deel van de eerste helft was Vianen weer de betere ploeg.
Na de rust een zelfde spelbeeld, maar na 5 minuten moest Vianen met 10 man verder omdat Miquel Blokland met een blessure het veld moest verlaten (…helaas geen wissels). Haps drong aan, met enkele jeugdige (lees topfitte) spelers in zijn gelederen. Na balverlies voorafgegaan door een overtreding, scoorde Haps de aansluitings treffer. Haps rook bloed. Maar met name Wynand Hendriks schakelde de twee meter lange, twintiger van Haps prima uit. En Theo Barten was een rustpunt op het middenveld, behield telkens het overzicht en kon op die manier de snelle spitsen Zbus en Peter regelmatig aan het werk zetten. De 3-1 was dan ook verdiend en gaf Vianen iets meer lucht.
Haps probeerde het nog wel, maar kwam niet verder dan 3-2 door een doelpunt van good-old ex-VianenVooruit speler Johan vd Wijst. De ‘drie punten’ gingen mee naar Vianen, spelers en coach konden zich met een goed gevoel gaan opmaken voor de derde helft en/of de Heistrijd !