Veteranen Constantia – Vianen Vooruit

01-10-2018 17:55

Verslag Veteranen 29-09-2018 Constantia – Vianen Vooruit

Of het aan het (mooie) weer lag, geen idee maar Vianen ging een moeilijke middag tegemoet. Vianen speelde aanvankelijk compact en tot iets over de middellijn kon de bal aardig in bezit gehouden worden. Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken. Echter na 1-0 en kort daarop 2-0, doelpunten die het gevolg waren van persoonlijke fouten knakte er iets en gingen de koppies naar beneden en liep Vianen lange tijd achter de feiten aan. Constantia was veel feller in de duels en kregen op hun beurt tijd en ruimte genoeg om te voetballen.
De spaarzame 100% kansen voor de rood/witten werden ook nog gemist en dat hielp Constantia nog meer in het zadel. Met een 4-0 ruststand
kon er in de kleedkamer orde op zaken worden gesteld en ja de tweede helft werd iets beter. Zonder dat Vianen aanspraak mocht maken op een gelijkspel of overwinning. Of het kwam dat Constantia gas terug nam, of omdat Jacco de angel uit de wedstrijd haalde door de kleinste, maar ook gevaarlijkste tegenstander* uit te schakelen zullen we nooit weten.
Constantia was ook de tweede helft de betere ploeg en Vianen Vooruit bleef kansen missen met uitzondering van een prachtige kopgoal van verdediger Mark Nuijen (deze keer raakte hij wel het netje). Zodat uiteindelijk een 6-1 eindstand op het score bord verscheen.
Een wedstrijd om snel te vergeten, de moraal weer opkrikken, want volgende week wacht met Volharding, een geduchte tegenstander.
*Het bleek overigens dat deze speler zijn laatste wedstrijd speelde en aangezien hij in de eerste helft in alle vier de doelpunten een aandeel had is hij eigenlijk voor Vianen Vooruit één wedstrijd te laat gestopt.