Veteranen Vianen Vooruit-Volharding.

07-10-2018 16:09

Verslag Veteranen 6-10-2018 Vianen Vooruit-Volharding

Prachtig voetbalweer, en dat in oktober en een geduchte tegenstander waar Vianen Vooruit het normaliter moeilijk tegen heeft. Een prachtig affiche, want volgende week spelen de eerste elftallen tegen elkaar, in principe volgens dezelfde systemen
In de eerste helft ging de strijd gelijk op. Weinig kansen aan beide zijden. Vianen speelde compact en Volharding had moeite om een gaatje te vinden. De 0-1 viel dan ook uit de lucht en was een lucky. Een verdwaald afstandsschot werd van richting veranderd, vervolgens belandde de bal voor één van de Vierlingsbeekse spitsen en die wist daar wel raad mee.
Vrij snel daarna werd optimaal gebruik gemaakt van de snelheid van Zbus, via mooi combinatievoetbal en een splijtende eindpass kwam onze Poolse flügelflitser oog in oog met de keeper en hij verzaakte niet.
Nog voor de rust kwam Volharding op 1-2, omdat Vianen na een afgeslagen aanval verzuimde in te zakken. Wieleke Fransen (nog altijd acterend op topnivo) profiteerde optimaal en in drie schijven lag de bal aan de overkant in het netje.
De rust brak aan en tijdens de thee waren de Viaanse Veteranen het unaniem eens dat ze vandaag niet hoefde te verliezen. De tweede helft was Vianen de bovenliggende partij. De hele rechterkant van Volharding was vervangen (totaal kapot gespeeld door de linkervleugel in de eerste helft), maar er bleven ruimtes vallen op het middenveld. Dit resulteerde in de terechte gelijkmaker. Tim vd Hoogen werd vrijgespeeld en had alle tijd van de wereld om met een genieus lobje de keeper te verschalken.
Vianen werd sterker en sterker, toch was het Volharding die de 2-3 liet aantekenen. Een voorzet werd weggekopt door de goedspelende back Maarten Jans, hij speelde deze week hoger vertelde hij, “dat ligt mij beter…” Maar viel voor de voeten van één van de rood-witten en dat was helaas deze week de verkeerde kleur. Die aarzelde niet en haalde verwoestend uit. Keeper Joost zat er nog met de vingertoppen aan, maar kon helaas een doelpunt niet voorkomen.
Bij beiden teams vloeiden de krachten een beetje weg, niet bij Zbus, die dwong de laatste man tot een foute pass door druk te zetten. Onze ‘goal-Pool’ mocht het zelf afmaken.
3-3 was de einduitslag, een terechte afspiegeling van de wedstrijd.