Verslag Veteranen 20-10-2018

22-10-2018 17:38

Over één ding was het veteranen team van Vianen Vooruit het eens tijdens de derde helft, bij Cindy en Soekie aan de bar. Het was een knots-knettergekke wedstrijd. De uitslag doet recht aan deze conclusie. 7-5 voor DSV uit St. Anthonis.

Dat de wedstrijden van de veteranen de laatste tijd garant staan voor veel doelpunten staat buiten kijf. Werd vorige week met 6-3 gewonnen van Milsbeek, deze week viel de score aan de verkeerde kant uit.
Allereerst vierde Vianen de terugkeer van Khalid. Na twee jaar van weggeweest weer terug op zijn vertrouwde stekkie in de spits. Met Khalid in onze gelederen hadden we echter maar 10 spelers op het veld. Geen probleem, DSV stond een speler af en “Johan” draaide moeiteloos mee bij de tegenstander. Vianen Vooruit mocht aftrappen en hield de bal keurig in de ploeg gedurende vijf minuten. Echter bij het allereerste en ook het tweede balbezit van DSV was het raak. Ofwel na 8 minuten stond DSV met 2-0 voor.
Vianen Vooruit kwam langzaam in de wedstrijd en dankzij een uitblinkende Khalid werd nog voor de rust de stand omgebogen in een 3-4 voorsprong. De doelpunten kwamen op naam van Harrie Cornelissen, Jacco ten Raa en Khalid (2x), waarvan de laatste een beauty… Vanaf tien meter over de middellijn verschalkte hij de keeper met een prachtige boogbal. Opgemerkt moet worden dat keeper Joost Jacobs met enkele goede reddingen Vianen behoedde voor een achterstand.
Na de thee moest Vianen met 10 man verder, Johan moest de tweede helft het team van DSV completeren.
Hier had Vianen duidelijk moeite mee. Slechts spaarzaam kon Vianen Vooruit onder de druk van DSV uit voetballen, toch leverde dat nog een doelpunt op van Tim v.d. Hoogen. Uit de rebound van een verwoestend schot op de lat van Jacco profiteerde Tim met een bekeken treffer.
Daar waar Vianen misschien wel recht had op een penalty vanwege een onreglementaire charge op wederom Jacco ten Raa die solo op weg was naar de keeper, kreeg een aantal minuten daarvoor DSV de pingel wel i.v.m. een vermeende handsbal binnen het 16-meter gebied. Helaas geen VAR dus alleen tijdens de derde helft kwamen de Viaanse Veteranen tot de conclusie dat het eigenlijk 6-6 had moeten staan…