Verslag Veteranen 27-10-2018

03-11-2018 12:05

Voor het eerst in de geschiedenis, die inmiddels 50 jaar en een beetje oud is, spelen de Veteranen van Vianen Vooruit tegen BVC’12 uit Beek Ubbergen.
Aan het weer ligt het niet en warempel er zit een wisselspeler bij Vianen op de bank.
Zoals de laatste tijd gebruikelijk begint Vianen sterk aan de wedstrijd, de bal gaat rond en wordt over het algemeen naar de goede kleur gespeeld. Maar op de een of andere manier knakt er iets als er wordt tegen gescoord. Zo ook nu. De organisatie is na het tegendoelpunt zoek en de voorsprong voor BVC’12 loopt nog voor de rust uit tot 0-3. Inmiddels heeft Theo Barten, het rustpunt op het middenveld, het veld verlaten met een blessure. Met de noodzakelijke omzettingen kon de thuisploeg niet goed omgaan.
In de rust wordt alles doorgesproken, de poppetjes worden weer op de goede plek gezet en in de tweede helft komt er iets van geloof terug bij de Rood-Witten.
Vianen Vooruit speelt meer en meer op de helft van de tegenstander en dit resulteert in een aantal gevaarlijke situaties voor het Ubbergse doel. Hans Theunissen, tot dan toe een beetje ongelukkig met zijn acties, heeft een aandeel in beide doelpunten. Uit een voorzet vanaf rechts wordt de bal met het hoofd teruggelegd voor de voeten van de opgekomen rechtsback (wie anders dan…) Maarten Jans met een bekeken schot vanaf “de 16” redt hij de eer. Uit een van de sporadische tegenaanvallen weet BVC ‘12 nog 1-4 te scoren. Eerdergenoemde Hans Theunissen nam even later de 2-4 voor zijn rekening na een fraaie solo.
Hopelijk komt er ooit een revanche, want BVC’12 blijkt een leuke ploeg om tegen te spelen.