Verslag Veteranen 3-11-2018

05-11-2018 17:26

Hoewel de wedstrijd een uur eerder begon als normaal, vanwege een reünie voor zo’n beetje het halve elftal, werd het toch de eerste lichtwedstrijd van dit seizoen. Achates Ottersum stond op het programma, zodat de Rood-Witten uit Vianen in het blauw aantraden. Met een op veel plaatsen gewijzigde achterhoede begon Vianen aan de wedstrijd. En dat een “bek” ook centraal uit de voeten kan bewees Maarten Jans, hij had de snelle spits van Achates voor de rust in zijn “tes”. Ook de backposities werden goed ingevuld door Peter en Wynand. Kortom het stond goed. Er ontstak een gelijk opgaande strijd, onder het toeziend oog van Johan vd Linden, onlangs gestopt vanwege gezondheidsklachten. Hij zag dat Achates Ottersum al in de eerste helft aan de leiding ging, maar dat Vianen Vooruit zeker niet de mindere was. Het voetbalspel draait echter om het maken van doelpunten en daar had Vianen moeite mee, sterker nog het lukte deze middag niet. Een bal op de paal uit een vrije trap kwam nog het dichtst bij het doel. En dan is er een ongeschreven wet dat de tegenstander hiervan profiteert.
Ook in de tweede helft maakte de ploeg uit Ottersum 0-1, opgeteld maakte dat een einduitslag van 0-2, waar een gelijkspel meer verdiend was geweest. Hoewel opgemerkt moet worden dat, omdat Vianen meer risico’s ging nemen en meer ruimte weggaf in de tweede helft de uitslag ook groter had kunnen zijn. Echter voor het doel was Ottersum niet scherp of keeper Joost was een sta-in-de-weg.
Met 0-2 konden beide ploegen gaan douchen en zich opmaken voor de derde helft en voor een aantal reünisten zelfs een vierde…