Veteranen Vianen Vooruit – Constantia

02-12-2018 09:55

Zaterdag 1 december 2018: Vianen Vooruit – Constantia: 3-3

Vandaag de laatste wedstrijd van 2018 (op het veld althans) en tevens de afscheidswedstrijd van John van Eck en Johan van der Linden. John, veteraan vanaf 2004, heeft in de afgelopen jaren vele malen de reis vanuit Barendrecht naar Vianen gemaakt om met ons te voetballen en heeft besloten om zich op het 7 tegen 7 te storten in Barendrecht. Johan, veteraan sinds 1999, heeft mede genoodzaakt vanwege fysieke ongemakken, besloten om te stoppen met voetballen.

Het was weer een typische veteranen wedstrijd met alles er op en eraan (aan beide kanten), mooie doelpunten, gemiste kansen, blessures en eigen goals. Constantia begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg de eerste kansen. Gaandeweg kwamen wij echter ook wat beter in ons spel. Een vroege omzetting bij ons, Theo Barten moest al vroeg het veld verlaten, zorgde (waarschijnlijk) voor verwarring bij Constantia, want Khalid wist een fout van Constantia prachtig af te straffen met een geplaatst schot, 1 – 0. Niet veel later liet John zien dat we hem zullen gaan missen. Hij bediende Jacco ter Raa op maat, die beheerst de 2 – 0 binnen schoot. Voor rust nog over en weer wat gevaar, maar verdere doelpunten bleven uit.
In de 2e helft wist Constantia razendsnel te profiteren van een fout van ons. Balverlies leidde tot een snelle uitbraak, waarbij onze keeper Joost Jacobs, kansloos werd gelaten, 2 – 1. Binnen no time was de marge echter weer 2 goals. Een voorzet/schot van Jacco werd door Constantia met het hoofd verlengd, doelpunt, 3 – 1. Constantia wist zich weer terug te knokken in de wedstrijd door de 3 – 2 te maken. Vervolgens deed Johan nog een kleine 20 minuten mee. Helaas scoorde Wynand Hendriks, die verder een prima wedstrijd speelde, ongelukkig de 3 – 3.

Dit was mijn laatste stukje voor de veteranen. Inmiddels heeft mijn opvolger al diverse mooie wedstrijdverslagen geschreven. Hierbij willen wij (John en Johan) de medeveteranen bedanken voor alle mooie jaren. Tevens een bedankje aan onze leiders Jan van Avezaath en Tiny Lamers voor jullie inzet. Succes mannen.

Met voetbalgroeten Johan