Verslag van de Veteranen: Juliana Malden – VV

18-02-2019 17:55

Voor het eerst in 2019 de wei in, het was weer even wennen met name voor Juliana… Ze kwamen er niet aan te pas de eerste 15 minuten, maar daar was dan ook alles mee gezegd wat betreft prestatie van de Vianezen. Met de toekomstige aanwinst Christian Wagemans binnen de gelederen was er meer dynamiek in het elftal, daar gaat VV veteranen nog plezier aan beleven.
Khalid had het op zijn heupen en scoorde niet alleen de 0-1, maar ook de 0-2. Beide doelpunten met een bekeken schot waarop de Maldense doelman geen antwoord had.
De pret duurde echter niet lang. Binnen no time stond er weer een gelijke stand op het scorebord. Opvallend makkelijk gaf VV de doelpunten weg. Slordig balverlies in de opbouw of in de omschakeling, kortom cadeautjes. Het werd voor de theepauze zelfs nog 4-2, een doelpunt op randje buitenspel en een fraaie treffer uit een hoekschop.
In de rust werden alle gemaakte afspraken nog eens aangescherpt en coach Tiny attendeerde de ploeg erop dat de nieuwe voetbalsokken best vuil mogen worden… En daar had hij een punt, tot dan was er nog geen overtreding gemaakt, waarmee ik niet wil zeggen dat ik voor gemeen spel ben. Maar feller en mannelijker verdedigen mag.
Na rust helaas toch een zelfde spelbeeld, hoewel VV nog even mocht hopen op meer. Uit een snelgenomen vrije trap vanwege buitenspel wist Zbus te scoren. Toen de bal tergend langzaam over de doellijn rolde stonden de voorwaartsen van Malden nog te discussiëren of het buitenspel was of niet. Grensrechter Maarten is altijd goudeerlijk en onverbiddelijk en de VAR bestaat nog niet op de amateurvelden.
De illusie was ook nu weer van korte duur, Malden liep uit tot een 6-3 overwinning. Een monsterscore waar overigens gelegenheidskeeper Peter Dammers niet debet aan was, hij keepte een puike partij. De drie punten bleven verdiend in Malden en het neutrale publiek was de winnaar, helaas stonden de meeste supporters bij de andere velden…