MO13-1 wint kwalificatietoernooi voor NK

31-03-2019 11:29

Als Louis van Gaal trainer was geweest van SJO Vianen Vooruit/HBV MO13-1 was hij vandaag op een balkon geklommen en zou hij geschreeuwd hebben: "Wij zijn de beste! Wij zijn de beste van Waalwijk! Wij zijn de beste van Boxtel, Bergeijk, Bergambacht en Simpelveld. Wij zijn de beste van Limburg, Brabant en Zeeland en dus de beste van Zuid-Nederland! Bijna zelfs van heel Nederland, op Ameland na!"

Deze volksmennerij bleef achterwege, maar dat neemt niet weg dat de Viaanse en Beerse meiden voor een daverende verrassing hebbben gezorgd door in Boxtel het kwalificatietoernooi voor het NK te winnen.

Een toernooi waarvoor ze als najaarskampioen voor uitgenodigd waren. Het bleek alleen niet te gaan om een 8x8 toernooi op half veld, maar er zou 11x11 (zoals er in de meeste districten gevoetbald wordt) op een heel speelveld gespeeld worden.

De begeleiding en ouders vroegen zich dan ook af of het wel verstandig was om deel te nemen. De meeste spelers hadden namelijk nog nooit een wedstrijd gespeeld in deze vorm.

Door vier meiden van M015 (die op basis van leeftijd nog speelgerechtigd zijn voor M013) toe te voegen werd besloten de uitdaging toch aan te gaan. Met precies één gezamenlijke training op groot veld in de benen vertrok het gelegenheidsteam vanmorgen in alle vroegte richting Boxtel.

Na de openingsceremonie, compleet met Wilhelmus wachtte de eerste test. De start was wat onwenning en het eerste potje werd ondanks een veldoverwicht tegen RKSVB met 0-0 afgesloten. De tweede tegestander was het sterke WSC uit Waalwijk, met twee speelsters uit de Brabantse selectie. Er werd goed partij geboden. Toch werd er met 0-1 verloren, want een zondagsschot van WSC trof doel.

De derde poulewedstrijd tegen Bergeijk moest gewonnen worden om de kruisfinales te bereiken. Dat lukte door in de tweede helft een 0-1 achterstand te repareren. Maud Jans en Maarle Bolder (pegel in de bovenhoek) scoorden.

De Westhoek uit Bergambacht had de andere poule overtuigend geworden en was een geduchte tegenstander in de halve finale. Een ploeg met een paar uitzonderlijke talentjes, die door hard te werken in toom gehouden kon worden. Sterker nog, deze ploeg werd verslagen. Chelsea Vogels klopte op snelheid haar tegenstander en ronde fraai af: 1-0!

Het startbewijs voor het NK was binnen, maar de honger was nog niet gestild. Toernooiwinst was nu zo dichtbij. Er maar voor gaan was het devies.

De finale werd door de organisatie "opgeleukt" door de speelsters één voor één aan het publiek te presenteren. Boxtel had WSC geklopt in de halve finale, maar de meiden van SJO Vianen Vooruit/HBV MO13-1 verlegden in de eindstrijd opnieuw hun plafond. De wedstrijd golfde op en neer en werd doelpuntloos afgesloten.

Penalty's moesten bepalen wie zich als winnaar mocht kronen. Evie Willems, Maarle Bolder en Sarah Peeters schoten raak van elf meter. Keepster Maud Ermers zat er twee keer dichtbij, maar kreeg net geen hand achter de bal. Stand nadat beide teams drie strafschoppen hadden genomen: 3-3.

Chelsea Vogels schoot haar penalty vervolgens tussen de palen. Keepster Maud Ermers greep daarna de heldenrol door de Boxtelse inzet te stoppen.

Vol ongeloof kreeg aanvoerdster Romy Veulings enkele minuten later bij de eindceremonie de grote bokaal met bijbehorende kampioenschaal aangereikt. Een beloning voor een magnifieke teamprestatie.