Verslag Veteranen 6 april 2019 Milsbeek – Vianen Vooruit

09-04-2019 20:02

Het was vandaag de wedstrijd van wel of geen buitenspel… Waarbij spelers het consequent oneens waren met de grensrechters. Het was ook de wedstrijd zonder technische staf en zonder sponsor, althans aan de kant van Vianen Vooruit. Milsbeek had voor de gelegenheid enkele gastspelers uitgenodigd die met vlagen erg handig aan de bal waren.
De 0-1 kwam voort uit een vloeiende aanval van Vianen Vooruit eindigend in een voorzet vanaf links die beheerst werd binnengeschoten door Zbus. Echter het feest ging niet door. Volgens de grens stond de flügelflitser buitenspel, wat zelfs tot ver na de wedstrijd werd bediscussieerd…
Het spel golfde op en neer, beide teams kregen kansen op de 1-0. Waarschijnlijk nog onder de indruk faalde Zbus in een één tegen één situatie met de keeper. Milsbeek scoorde aan de andere kant wel en kort daarna nogmaals, zodat een 2-0 ruststand werd bereikt.
Na de thee en twee wissels aan Viaanse kant en een keeperswissel aan Milsbeekse kant een zelfde spelbeeld. Het werd al heel snel 3-0 en de wedstrijd leek gespeeld… Niet dus. Het werd de wederopstanding van Zbus en de helft van good-old Harrie Cornelissen. Zbus was een luis in de pels van de Milsbeekse verdediging, loerde op foutjes in de Milsbeekse defensie en was met zijn snelheid goed voor twee doelpunten. Harrie was zowel aanvallend gevaarlijk en redde tot twee maal toe in het eigen strafschopgebied en voorkwam daarmee een nog grotere achterstand. Vianen kwam terug tot 3-3 en daar bleef het bij. Een terechte uitslag, daar was iedereen het over eens. Niet over diverse wel of geen buitenspelsituaties, daar werd nog lang over nagepraat.