Verslag Veteranen 11-05-2019: Vianen Vooruit – Erp

15-05-2019 18:07

Zowaar trad Vianen aan met zelfs een wisselspeler op de bank. Beetje fris, maar met een heerlijk zonnetje stond niets een mooie wedstrijd in de weg. En dat op het hoofdveld van het prachtige sportpark van Vianen.
Een compliment aan het scoutingsapparaat van de Viaanse Veteranen is op zijn plaats. Met Perry Maselaman en Teun Peters in de gelederen was er respectievelijk meer voetbal en meer dynamiek op het middenveld. In de eerste helft was er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Vianen domineerde en kwam geen moment in de problemen. Zelf scoorde het een prachtig doelpunt. Harrie Cornelissen werd op rechts weggestuurd en na een korte rush plaatste hij de bal schitterend voor het doel. Zbus aarzelde geen moment en nam de bal vol op de slof, het resultaat was een prachtig doelpunt.
Hier bleef het bij wat de schotvaardigheid betreft van Vianen.
Na de rust, waar de magische thee ontbrak, een totaal ander spelbeeld. Erp had zich versterkt op het middenveld. Een spelbepaler met veel rust en overzicht kreeg iets te veel ruimte en Vianen verviel in een oude fout, veel balverlies, geen rust meer in het spel. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Vianen Vooruit. Een foutieve pass van Jan, of was de aanname van Peter niet goed… luidde de gelijkmaker in. Ook daarna kreeg Vianen de bal niet goed weg uit de verdedigende linie. Het was aan goed keeperswerk van Joost te danken dat het niet veel eerder 1-2 werd. De verder goed leidende scheidsrechter zag een overtreding op de rand van het strafschopgebied over het hoofd, maar dit was zoveel olie op het vuur van de Erpse aanvallers dat de 1-2 uiteindelijk toch niet uitbleef. Vianen Vooruit kwam niet meer tot kansen en dus was 1-2 de einduitslag, daar waar een gelijkspel een betere afspiegeling zou zijn voor de krachtsverhoudingen.
De derde helft voelt als een echte overwinning, want daar hebben zich belangrijke contractbesprekingen voorgedaan, waarover later ongetwijfeld meer…