Verslag Veteranen 7-9-2019 VV-Excellent (Oploo)

10-09-2019 18:01

De eerste wedstrijd van een nieuw seizoen stond op het programma. De hoge verwachtingen na een aantal transfers waren vorige week al enigszins getemperd na het openingstoernooi in Beers. Maar de teller staat weer op nul…. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Met zowaar twee spelers op de reservebank werd er afgetrapt tegen de oranje-hemden.
Vianen nam het voortouw, combineerde goed en hanteerde zo nu en dan de lange bal. De snelheid van Christian Wagemans werd daarbij goed gebruikt. Het eerste doelpunt was voor de thuisploeg. Een combinatie door het midden, randje buitenspel, met een voorzet op maat werd perfect ingekopt door de kleinste man van het veld (excl. de reservebank) Jacco. Daarna golfde het spel op en neer en nog voor de rust stond er 3-1 op het scorebord, door doelpunten van Jacco en Khalid.
Na de theepauze veranderde het spelbeeld, Oploo kwam sterker uit de kleedkamer dan Vianen Vooruit. Of het kwam door gemakzucht, slordigheid, conditionele problemen of een combinatie van die drie daar kwam het team zelfs in de derde helft niet uit. Feit was wel dat binnen no time de thuisploeg tegen een achterstand van 3-4 aankeek. Onder andere door een schlemielig eigen doelpunt. Uiteindelijk scoorde Vianen nog wel de gelijkmaker uit een penalty. Na een prachtige pass over 50 meter van laatste man Arno en een evenzo mooie aanname van Christian trok een verdediger van Excellent aan de noodrem en kon, de goed leidende, scheidsrechter Prosper niets anders dan een strafschop toekennen aan Vianen Vooruit. De uitgelezen kans voor de “schlemiel van de wedstrijd” (zie eerder dit verslag) om iets goed te maken. Hij faalde van af elf meter, oog in oog met de keeper, niet.
4-4 was de uitslag. Conclusie: de veteranen van Vianen Vooruit gaan een mooi seizoen tegemoet, met meer voetballend vermogen dankzij de nieuwe aanwinsten Christian, Teun en Rick. Sowieso gaat de gemiddelde leeftijd van het team iets naar beneden…
Volgende week komt Juliana Malden op bezoek en krijgt hopelijk de ongeslagen “reeks” een vervolg.