Zaterdag 24 oktober 2015: Estria – Vianen Vooruit

25-10-2015 09:59

Zaterdag 24 oktober 2015: Estria – Vianen Vooruit 0 – 2

Vandaag de laatste wedstrijd voordat de wintertijd ingaat, en we dus overgaan op het spelen van wedstrijden bij kunstlicht, moesten we naar Estria, waar we na de nederlagen van de afgelopen weken, weer iets recht wilden zetten. Met keeper Jeroen Meeuwsen weer terug in goal ging de 1e helft gelijk op, zonder dat één van beide teams tot grote kansen kwamen. De beide keepers kwamen niet in de problemen. Opvallend detail in de 1e helft was het spel van Leo Arts, die als een Jordi Alba de gehele linkerflank bestreek en nog bijna in kansrijke positie kwam, maar toen onreglementair werd gestopt. De toegekende vrije trap verdween echter over het doel.
In de tweede helft hadden wij het betere van het spel, maar tot echte uitgespeelde kansen kwamen we niet. De wedstrijd kantelde door het inbrengen van de in de rust gewisselde Leo Arts. Door zijn spel van in de 1e helft zag onze coach Jan van Avezaath, mogelijkheden voor Leo als linksbuiten. En het bleek een gouden wissel.
Op aangeven van Johan van der Linden werd Leo op links de diepte ingestuurd en verschalkte hij de keeper knap in de korte hoek, 0 – 1. Deze goal zorgde er voordat Estria wat opener ging spelen en kregen wij kansen voor o.a. Johan van der Linden en Harry Cornelissen. Deze laatste leek ook voor de 0 – 2 te gaan zorgen toen hij alleen op de keeper van Estria afging. Zijn inzet (nog geraakt door de keeper) leek door Erik Heurkens nog van een laatste zetje te worden voorzien, maar de al dan niet over de lijn geweest zijnde bal, werd door Estria alsnog uit het doel gewerkt. Geen 0 – 2. In het vervolg bleven we op zoek naar de 0 – 2 en uiteindelijk kwam die er ook. Jan Pouwels ging op links het strafschopgebied in en werd op onreglementaire wijze gestopt. De toegekende strafschop zorgde voor wat commotie. Johan van der Linden schoot de strafschop binnen en zo werd een terechte 0 – 2 overwinning door ons behaald.