Verslag Veteranen DSV - Vianen Vooruit 19-10-2019

21-10-2019 17:51

Twee weken geen verslag van de veteranen betekent niet dat er niet gevoetbald is. Er is wel degelijk gevoetbald en met name flink gescoord.
VV-VCA eindigde in 7-8 (na een 1-6 ruststand), afgelopen zaterdag werd DSV-VV 6-4 na een 5-1 ruststand. Wordt het dan het seizoen van “veerkracht in de tweede helft”? Dat niet alleen, het wordt dit seizoen ook het seizoen van ED. Wie is ED vraagt u zich af, er speelt immers geen ED bij de Veteranen van Vianen Vooruit… ED staat voor Eigen Doelpunt en die vallen bij de vleet. Gelukkig niet alleen bij Viaanse oudere jongeren.

Zo had DSV in de rust al 6 keer gescoord en stond het 1-5.
Begon Vianen dan zo slecht ? Nee eigenlijk waren de eerste 10 minuten volledig voor de gastploeg. En dat resulteerde dan ook in een 0-1 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht. De gelijkmaker viel uit de lucht en toen kantelde de wedstrijd volledig. De organisatie was te vaak weg. Vianen had geen antwoord op een pijlsnelle middenvelder van DSV en was te vaak niet scherp genoeg in de duels.
In de rust volgde een duidelijke analyse en zette de coach de ploeg van Vianen op scherp en dit leidde tot een andere tweede helft. Vianen zette aan en kwam terug tot een verschil van één doelpunt. Dankzij goals van Jacco en Christian (2x)
Bijna viel de gelijkmaker, de bal viel vanaf de zijkant op het dak van het doel. De scheidsrechter, die verder een perfecte wedstrijd floot, dacht aan een doelpunt, maar daar waren alle 22 spelers het mee oneens. En dat paste geheel in het teken van de sportieve wedstrijd.
DSV had een stapje teruggedaan, maar uiteindelijk wist te ploeg toch nog te scoren met wederom een prachtige lob.
Met 4-6 kon Vianen Vooruit naar huis, in afwachting wie de Heistrijd gewonnen heeft dit jaar.