Verslag Veteranen Juliana Malden – VV 26-10-2019

01-11-2019 17:47

Vianen Vooruit had zich geheel gefocust op BVC’12 uit Beek Ubbergen, maar speelde uiteindelijk tegen Juliana’31 uit Malden. Geen ideale voorbereiding dus… Desondanks begonnen de roodwitten sterk aan de wedstrijd. De opdracht was om vanuit een gesloten verdediging te gaan voetballen, in verband met te veel tegendoelpunten de afgelopen wedstrijden. Het strijdplan werkte en Vianen kwam al voor de theepauze op voorsprong 3-1, dankzij doelpunten van Jacco, Christian en een pegel in het dak van het doel van Zbus. Vianen kwam slechts één keer in de problemen toen de laatste man toch te ver naar voren speelde, dit kwam hem in de rust op een wissel te staan. Keeper Joost was toen nog de reddende engel. Even later kon hij zijn doel niet schoon houden uit een, volledig ten onrechte toegekende, penalty.

Ook na rust was Vianen de bovenliggende partij, raakte de tegenstander lichtelijk gefrustreerd wat niet ten goede kwam aan de sfeer en kwaliteit in hun team. Vianen creëerde nog enkele kansen, of beter gezegd, mogelijkheden maar veel doelpunten leverde dat uiteindelijk niet op. Mocht Malden nog enig hoop krijgen terug in de wedstrijd te komen na slordig uitverdedigen, die hoop werd om zeep geholpen door een paar prachtige doelpunten.
Al met al een mooie en verdiende overwinning van een team oudere jongeren uit het pittoreske Vianen tegen een elftal uit het grote Malden…