Verslag Veteranen 2-11-2019 VV – Achates Ottersum

09-11-2019 11:05

Ondanks het feit dat we een half uurtje eerder aftrapten dan normaal werd het toch een lichtwedstrijd en wat voor een. Diverse afmeldingen zorgden er voor dat de thuisploeg slechts met elf man aan de wedstrijd begon. In de rust zou er versterking komen, maar daar was eerder behoefte aan. Al na 20 min. stond Vianen Vooruit met 9 man op het veld. Eerst moest Maarten Jans het veld verlaten met een acute hamstring blessure. Even later was Leo Arts genoodzaakt de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen met steken in zijn buik. Of het nou een spierscheurtje was,
of gebroken vliezen (zoals in de rust werd gesuggereerd) weten we pas als Leo naar de gynaecoloog is geweest. Wat we wel weten is dat
9 tegen 11 een ongelijke strijd is. Zelfs het grote AJAX had hier deze week moeite mee.

De Limburgers liepen nog voor de rust uit tot 0-3, met twee mooie doelpunten en een penalty, waarbij gelegenheidskeeper Arno Jans bij geen enkel doelpunt een kans werd gelaten. Maar toch viel het mooiste doelpunt, tijdens de ondertal situatie, aan de andere kant. Op snelheid klopte Zbus de verdediging van Achates en met een prachtige lob verschalkte hij de (uitstekende) keeper van Ottersum. Ruststand 1-3.
Na de rust werd het team van Vianen gecompleteerd, de scheidsrechter droeg zijn fluit over aan de geblesseerde Joost Jacobs en ging mee voetballen en Miguel Blokland was op tijd gearriveerd voor de tweede helft.
Een ander spelbeeld was het resultaat. Vianen was vooral vanaf rechts een stuk gevaarlijker en mede dankzij het loopvermogen van Teun Peters gaven de roodwitten weinig kansen weg en creëerde zelf wel een aantal mogelijkheden. 3-4 werd uiteindelijk de einduitslag. Het was aan de doelman van Achates te danken dat de volle winst mee naar Ottersum ging, hij plukte een prachtige kopbal van Peter Dammers uit de kruising.
En hoewel Zbus in de eerste helft met fluwelen techniek scoorde, in het tweede bedrijf roste hij de bal bij een 100%-kans over de ballenvangers, ze zijn de bal nu nog aan het zoeken.
Hopelijk herstellen de blessures snel want komende wedstrijd staat HBV op het programma.