Veteranen: Vianen Vooruit – HBV

15-11-2015 10:29

Zaterdag 14 november 2015: Vianen Vooruit – HBV 2 – 2

Vandaag stond de derby tegen HBV op het programma, een tegenstander waar we meestal weinig succes tegen behaalden in de afgelopen jaren. Vandaag echter een ander verhaal. We speelden een goede wedstrijd, met inzet en veel strijd en kansen over en weer. In de eerste helft nam HBV de leiding toen bij een corner de bal ongelukkig werd weggewerkt en de speler van HBV ongehinderd de bal in de korte hoek wist te schieten, 0 – 1. Daarna kansen voor beide teams, waarbij onze keeper Jeroen Meeuwsen enkele malen voortreffelijk ingreep, toen hij in één tegen één situaties als winnaar uit de strijd kwamen.
In het tweede deel van de 1e helft kregen wij enkele uitstekende kansen. De 1 – 1 kwam tot stand door een goede pass van Tim van den Hoogen op Peter Dammers, die alleen op de keeper kon afgaan. Deze wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar Peter kreeg toch nog de kans om op goal te schieten. Deze ging net voorlangs, maar Hans stond er nog en die bracht de bal opnieuw voor, waar HBV eerst redding wist te brengen, maar Peter vervolgens toch de 1 – 1 binnen schoot. Kort hierna kon Zbyzek Jachniewics alleen op de keeper af gaan, hij speelde de bal echter te ver voor zich uit en zo kon de keeper redding brengen. Net voor rust werd het 1 – 2 voor HBV toen met een diepe bal een HBV speler alleen op Jeroen af ging en wist te scoren.
In de tweede helft wat minder kansen voor beide teams, en ook wat meer emotie. De 2 – 2 kwam tot stand doordat Hans de diepte werd ingestuurd en alleen voor de keeper uiterst eenvoudig wist te scoren. Van HBV zijde veel frustatie, omdat zij van mening waren dat er een overtreding aan vooraf ging, maar de scheidsrechter liet doorspelen.