Excellent – Vianen Vooruit Veteranen (5 september 2020)

09-09-2020 18:40

Sinds maanden stond er (eindelijk) weer een wedstrijd in de Veteranen-competitie op het programma. Excellent Oploo was de tegenstander, een redelijk onbekende tegenstander. Met uitzondering van oud-Vianees Edwin Wennekers die in de gelederen stond van de Oranje-zwarten.
Al vrij snel na het beginsignaal bleek dat de wedstrijd geheel in het teken stond van de Corona-maatregelen van het RIVM. Er was geen publiek, maar daarmee lopen wij al lang voor op de rest van de wereld. Wat erger was, Vianen Vooruit bleef over het gehele veld op anderhalve meter van de tegenstander en dat werd uiteindelijk funest voor de einduitslag.
De teller bleef uiteindelijk op 10 steken, waarbij acht doelpunten van de voeten van spits van Duijnhoven afkomstig waren. Regelmatig was wij in het verleden regionaal topscorer en hij oogt nog altijd topfit.
Wat Vianen Vooruit daar tegenover zette waren twee doelpunten waar allebei een luchtje aan zat. Aan het eerste doelpunt ging een handsbal vooraf van Leo Arts (hij had de bal net niet klemvast…), maar werd wel fraai afgerond door Miguel Blokland. Bij het tweede doelpunt vertrok de, nog altijd, pijlsnelle Harrie Cornelissen uit buitenspelpositie. Voor de Scheids en de Assistent Scheids ging het allemaal te snel, Harrie mocht door en gaf een fraaie voorzet die afgerond werd door Christian Wagemans.
Kortom, het was het nog net niet, deze eerste wedstrijd. En dat lag niet aan de nieuwkomers Marco Cornelissen en Jeroen Aldenhoven, zij kunnen terugkijken op een aardig debuut en we gaan nog veel plezier beleven van hun dynamiek en voetbalvermogen.
Komende week staat Malden op het programma, dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden…