Veteranen: Vianen Vooruit – Julian ’31 Malden 1 – 1 (12-09-2020)

17-09-2020 18:35

Met de “Kermis in Covid-stijl” in het vooruitzicht kwamen de gasten uit Malden op bezoek. Met maar liefst 22 spelers werd de warming-up verricht. Op de andere helft van het veld waren er slechts 12 Rood-Witten te vinden. Een beetje karig voor een team wat op papier 21 spelers telt. Ieder nadeel heb zijn voordeel, voor de foto was het iets gemakkelijker. Nadat huisfotograaf Hanny een groepsfoto had gemaakt, niet zo moeilijk want stilstaan is voor het veteranen team niet zo moeilijk, kon de wedstrijd beginnen.
Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de wedstrijd ging gelijk op. Veel kansen waren er niet te bewonderen. Verder dan een slap afstandsschot en een iets te korte voorzet kwam Vianen niet. Juliana rook een kans na een Kamikazeactie van doelman Joost. Hij speelde maar liefst drie Malden spelers uit in zijn eigen strafschopgebied en nam daarbij het nodige risico (bij doelman Mvogo van PSV ging het wél mis). Het zelfvertrouwen van de doelman was niet onterecht, want hij keepte een uitstekende wedstrijd.
Ruststand 0-0.
Na de thee, met zorg gezet door invaller Harrie Cornelissen, een compleet ander team van Juliana Malden. In de krachtsverhouding veranderde er niet veel. Vianen Vooruit hield een licht veldoverwicht zonder dat het tot kansen leidde. Wel werd de wedstrijd wat grimmiger. Kleine overtredingen, woordenwisselingen groeiden uit tot een opstootje op het veld. Dankzij kordaat optreden van de scheids werd een en ander in de kiem gesmoord. Met tien tegen tien ging de wedstrijd verder.
Uiteindelijk was het Juliana die de openingstreffer noteerde. Weifelend ingrijpen in het strafschopgebied gaf een Juliana spits de mogelijkheid om een voorzet te geven die vervolgens werd omgezet in een doelpunt, in een mêlee van spelers.
Vianen ging op zoek naar de gelijkmaker en uiteindelijk kwam die ook. Een dieptepass werd slechts door één man begrepen. Peter Dammers geloofde wel in de splijtende pass, waar de Maldense verdedigers tevergeefs wachtten op een fluitsignaal in verband met vermeend buitenspel.
Oog in oog met de keeper faalde Peter niet. De verdiende gelijkmaker was een feit.
Volgende week staat buurvereniging Hapse Boys op het programma.