Verslag Veteranen: Constantia – Vianen Vooruit 5-1 (26-9-2020)

01-10-2020 17:46

Geflatteerd en totaal onnodig, met deze woorden kun je de wedstrijd in Wanroij samenvatten.
Zoals we gewend zijn van de Geel/Groenen kwamen zij fel uit de startblokken. Vianen Vooruit werd teruggedrongen, maar begon zich al combinerend steeds beter onder de druk uit te voetballen. Sterker nog Vianen werd de bovenliggende partij. Toch was het Constantia dat het eerste doelpunt maakte. Echter de assistent scheidsrechter had buitenspel gezien en de scheidsrechter nam deze constatering over en keurde het doelpunt af. Vianen Vooruit was definitief wakker geschud en gaf niets meer weg in de eerste helft.
Veel kansen creëerde Vianen niet, maar de dreiging nam toe en het leverde diverse hoekschoppen op en “net-niet-kansjes”.
Uit een van de corners, was het raak. Een voorzet op maat van cornerspecialist Tim van de Hoogen belandde voor de voeten van Laurens Hubers, die de bal in het strafschopgebied bracht. In een scrimmage wist Jan Pouwels van uit zijn favoriete houding (lees liggend) te scoren. Met 0-1 kon Vianen naar de thee.
In de tweede helft een sterker Constantia, maar toch waren de kansen voor Vianen Vooruit. Het had 0-2, 0-3, misschien zelfs 0-4 moeten worden. Jacco, Chris en Zbus waren dichtbij een doelpunt. Helaas, dichtbij telt niet en een ongeschreven voetbalwet leert dat als je zelf niet scoort, de tegenstander dat wel doet.
Het werd 1-1 en totaal onnodig ook 2-1 voor de thuisploeg. Vianen voelde dat er toch wat te halen was en ging risico’s nemen. Dit pakte niet goed uit. Wanroij profiteerde optimaal van de ruimtes die werden weggegeven. Toen de snoeiharde spits ook nog van zo’n 50 meter de keeper verschalkte (een bewuste doelpoging zei hij, ik denk er anders over en ik zou die dag een staatslot hebben gekocht…) wist iedereen het zeker, hier valt vandaag niet te winnen…
Uiteindelijk werd het 1-5 en droop Vianen af, op weg naar café de Hei waar de wedstrijd nog uitgebreid geanalyseerd zou worden.