Verslag Veteranen 16-10-2021 Vianen Vooruit – BVC12 0-5

20-10-2021 19:28

Verslag Veteranen 16-10-2021 Vianen Vooruit – BVC12 0-5

Anderhalf jaar COVID-19, lees voetbalpauze, heeft zijn sporen nagelaten. Na zo’n lange stop, gaat ongetraind weer wedstrijden voetballen op de respectabele leeftijd van 50+ niet ongestraft.
Hoewel de thuisploeg met 14 mensen aantrad, de mail van de leiding had zijn vruchten afgeworpen, waren de wissels al vrij snel opgebruikt… door blessureleed.
Vianen begon de wedstrijd hoopgevend, de eerste 10 minuten waren voor de Rood-Witten. Dit leverde zelfs enkele kansen op. Daarna onderscheidde keeper Joost Jacobs zich. Met prachtige reddingen leek hij deze zaterdag onverslaanbaar. Niets was minder waar. Want hoewel Joost the man of the match was aan Viaanse zijde (dat zegt genoeg), kreeg hij er toch nog 5 om de oren. Persoonlijke fouten en het niet benutten van de kansen aan de andere kant luidde een aantal tegendoelpunten in. Maar hiermee zou ik de tegenstander te kort doen. Ze groeiden in de wedstrijd en gingen goed om met de ruimte die ze kregen.
Hadden alle spelers van Vianen Vooruit het loopvermogen van Teun Peters dan had er minimaal een gelijkspel ingezeten, maar helaas de werkelijkheid is anders. Het aantal kreupelen na de wedstrijd baart bovendien enige zorgen… Marco, Theo, Maarten, Jan, die krijg je zelfs met een pittige e-mail niet op de been binnen een week.
Komende zaterdag staat Excellent op het programma, nu even uithuilen en tegen Ploo weer fris starten.