Verslag Veteranen 6 nov 2021 Vianen Vooruit – HBV 3-3

11-11-2021 19:23

Verslag Veteranen 6 nov 2021 Vianen Vooruit – HBV 3-3

De eerste lichtwedstrijd van het seizoen werd vandaag gespeeld en niet zo maar één. De derby tegen angstgegner HBV stond op het programma. En Vianen Vooruit had vandaag echt het licht gezien. Want als de Vianezen ooit een kans hadden om van buurman Beers te winnen dan was het vandaag. Ze hebben niet alleen de kans gehad, maar eigenlijk hadden ze de overwinning verdiend. Op het einde van de wedstrijd tellen echter alleen de (geldige) doelpunten… 3-3
Vianen begon sterk aan de wedstrijd en toonde respect, maar zeker geen angst tegen HBV. Brutaal maar verdiend kwam Vianen aan een 1-0 voorsprong. Een handsbal leidde tot een penalty, discussie was niet mogelijk, want de scheidsrechter staat er bij iedere situatie met zijn neus bovenop. (Zeker bij spelhervattingen als de aftrap…). De penalty werd benut en Vianen ging op zoek naar een tweede treffer. Het spel golfde op en neer. En hoewel keeper Joost woonachtig is op de Beerse grens was hij ook deze wedstrijd weer een ware sta-in-de-weg voor de tegenstander.
Voordat de 2-0 viel, schoot Zbus in een 1 tegen 1 situatie met de Beerse doelman tegen de paal. Uiteindelijk viel de 2-0 toch, dankzij een prachtig schot van Jacco, die een puike wedstrijd speelde.
Er lonkte een hele mooie avond, maar de Beerse formatie was nog niet geslagen. Door persoonlijke foutjes kwam HBV terug in de wedstrijd. Echter dankzij een snoeiharde kopbal van Jeroen die door de snelheid alleen nog door tegenstander van richting kon worden veranderd kwam Vianen opnieuw op voorsprong.
HBV leek tevreden met het gelijke spel en omdat alle gevaarlijke Beerse spelers werden uitgeschakeld door de uitstekende verdediging en door het loopvermogen op het middenveld waren zij ook niet meer bij machten. Maar Vianen ging door. De coach gooide alles op alles en bracht pinchhitter Maarten in het veld, fit genoeg voor 10 minuten. Door zijn inzet en zijn voetbalgogme kreeg Vianen nog één mogelijkheid die door Marco uitstekend werd benut. 4-3 stond op het scorebord, maar niet voor lang, want de grensrechter had, als enige van het veld incl. toeschouwers, buitenspel geconstateerd.
Behalve het publiek ging er dus geen winnaar van het veld.
Het lijkt erop dat het lek boven is en dat belooft mooie zaterdagavonden de komende tijd.