Vet: Vianen Vooruit – HBV

15-02-2016 18:08

Zaterdag 13 februari 2016: Vianen Vooruit – HBV: 0 – 2

In de eerste wedstrijd van 2016 kregen we meteen te maken met een derby tegen HBV. Het eerste kwartier werd volledig door ons gedomineerd en de in de winterstop definitief vastgelegde Hans Theunissen (goed genoeg bevonden na een uitgebreide proefperiode) had een goede kans, toen Harry Cornelissen Hans op maat bediende, maar zijn inzet ging voorlangs. Na de uitstekende start nam HBV het heft echter in handen en werden we teruggedrongen. HBV kreeg enkele mogelijkheden, maar faalden voor het doel, waardoor de rust met een 0 – 0 werd bereikt.
In de tweede helft bleef HBV het betere team, zonder direct tot grote kansen te komen. Wij kregen een grote kans, toen Zbyzek Jachniewicz goed doorging op een eerdere inzet en HBV de bal in de scrimmage tegen Zbyzek aanschoot. Vervolgens belande de bal bij Joost Jacobs, de 1 – 0 op de schoen had, maar zijn inzet ging naast.
Vervolgens profiteerde HBV in het vervolg 2 maal van fouten van ons en wisten ze in de omschakeling te scoren en zo werd het 0 – 2.