Jeugdleider van het jaar: John van Eck

03-06-2016 19:35

Nominatie jeugdleider van het jaar 2016

De afgelopen tijd heeft de commissie jeugdleider van het jaar zowel trainingen als wedstrijden van de jeugdleiders van Vianen Vooruit gevolgd om een nominatie te kunnen maken voor jeugdleider van het jaar 2016.
Hierbij hebben we o.a. gelet op naar onze mening belangrijke kwaliteiten van een jeugdleider.

Deze zijn o.a.:
*Uitdragen voor waarden en normen
*Respect voor de spelers, het spelenderwijs bijbrengen van een groepscultuur
*Bijbrengen van het spel, sociale vaardigheden van sociale problemen bij spelers en daar een duidelijk positieve ontwikkeling aangeven.
*Het vermogen om spel tactische mogelijkheden te ontwikkelen rekening houdend met het niveau van de speler en kwaliteit van het team

De commissie is van mening dat John van Eck deze kwaliteiten / vaardigheden bezit.
Door zijn enthousiaste trainingen en coaching van de spelers van Vianen Vooruit C 1 levert hij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van dit team. Dat deze puberende jongens groep veel energie vraagt van een jeugdleider mag duidelijk zijn. Zijn natuurlijke overwicht en positieve coaching zorgen ervoor dat de spelers proberen op hun niveau optimaal te presteren.
John is al meer dan 10 jaar betrokken als jeugdleider/trainer bij Vianen Vooruit. Ook is John al enkele jaren betrokken bij de technische commissie binnen de jeugdafdeling van Vianen Vooruit. John helpt om op een verantwoordelijke manier de team indelingen te vormen.
John is vele jaren mee geweest op het voetbalkamp. Bij deze jeugdactiviteit heeft John vele malen het voetbaltoernooi georganiseerd wat een belangrijk onderdeel is binnen het voetbalkamp.

Helaas neemt John door zijn verhuizing afscheid als jeugdleider/trainer.
Daarom nomineren wij unaniem John van Eck als jeugdleider van het jaar 2016, en verzoeken wij het bestuur van voetbalvereniging Vianen Vooruit dan ook om John bij de NKS voor te dragen.