Achates Veteranen – Vianen Vooruit

07-11-2016 18:22

Zaterdag 5 november 2016: Achates – Vianen Vooruit 3 – 3

Nagekomen resultaat van zaterdag 29 oktober 2016: Sambeek – Vianen Vooruit 3 – 2

Vandaag de eerste lichtwedstrijd, uit tegen Achates. Het begin van ons was niet goed en al snel stonden we met 1 – 0 achter, doordat Achates vroeg stoorde bij onze opbouw en wij hierdoor de bal vaak weer snel kwijt waren, zo ook bij de 1 – 0. Vroeg storen leverde balbezit voor Achates op en met een bekeken pass wist men onze achterhoede te verschalken en werd Jeroen Meeuwsen kansloos gelaten. Daarna waren beide teams aan elkaar gewaagd, zonder dat beide partijen veel kansen wisten te creëren. Aan onze kant was de grootste kans voor Hans Theunissen die zijn inzet net voorlangs zag gaan. Voor rust werd het 2 – 0. Wederom profiteerde Achates van ons balverlies en werd de voorhoede aan het werk gezet en die faalden niet.
In de tweede helft een zelfde beeld, veel strijd maar weinig kansen. Bij een snelle uitbraak over rechts wist Achates met een goede voorzet de rechtsbuiten te bereiken die de 3 – 0 binnen gleed.
Niet veel later wisten wij op 3 – 1 te komen. Ditmaal een snelle uitbraak van ons over rechts, waarbij de voorzet van Tim van den Hoogen door een speler van Achates achter de eigen doelman werd gewerkt. Maar als dit niet was gebeurd, dan had Jan Pouwels zeker de goal gemaakt, want die stond klaar om te scoren. Gesteund door het doelpunt kregen wij weer wat hoop. Tim wist ditmaal met een diepte pass Hans te bereiken, die alleen op doel af kon gaan en na het omspelen van de keeper, de 3 – 2 binnen kon schieten. Vanaf nu gingen we volle kracht op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel zo’n 5 minuten voor tijd. Na een aktie van Hans kende de scheidsrechter op ongeveer 20 meter van de goal een vrije trap toe. Deze vrije trap werd door Johan van der Linden binnen geschoten, al dient hierbij wel vermeld te worden, dat de keeper een handje mee hielp.