Vianen Vooruit Veteranen– HBV

14-11-2016 17:48

Zaterdag 12 november 2016: Vianen Vooruit – HBV 1 – 3

Allereerst een rectificatie m.b.t. verslag van vorige week, voorzet bij onze eerste goal tegen Achates kwam van Harry Cornelissen.

Vandaag de derby tegen HBV, een traditioneel lastige wedstrijd, zo ook vandaag. HBV zette ons vanaf het begin vast en dit resulteerde in diverse mogelijkheden voor HBV. Zo wisten de voorwaartsen van HBV alleen al in de eerste helft 3x de paal te raken. Toch lukte het ons het niet om ongeschonden de rust te halen. De spits van HBV wist 2x te scoren. De 0 – 1 maakte hij na balverlies van ons, waarbij HBV meteen de diepte zocht op de snelle spits, die alleen voor Jeroen Meeuwsen niet faalde. Bij de 0 – 2 solleerde hij door onze verdediging en scoorde vervolgens ook nog beheerst. Ons gevaar in de eerste helft moest komen van Zbyszek Jachniewicz, die door goed storend werk 1 maal de vrije doorgang had naar de goal van HBV, maar de keeper van HBV wist redding te brengen. Net voor rust wisten we toch nog te scoren. Een vrije trap van Johan van der Linden, belande uiteindelijk bij Zbyszek, die de bal binnenschoot, 1 – 2.
In de tweede helft waren beide teams meer in evenwicht en was HBV niet meer zo dreigend als in de eerste helft. De keren dat HBV nog gevaarlijk was, stond Jeroen op de goede plaats. Zbyszek was ook in de tweede helft onze gevaarlijkste speler en was 1x dicht bij de 2 – 2. Vanaf links wist hij zo ongeveer vanaf de achterlijn de doelman van HBV te verschalken met een geplaatst schot, de keeper wist echter nog net redding te brengen. Enkele minuten voor tijd was het wederom de spits van HBV die de stand op 1 – 3 bracht. Een geplaatst schot, vanaf rand 16 meter verdween in de verre hoek.