Vianen Vooruit verhoogt de bierprijs NIET!!

24-01-2017 18:53

AB InBev verhoogt pilsprijzen in tweede instantie alsnog flink.

Nadat AB InBev eerder aankondigde de bierprijzen voor 2017 licht te zullen verhogen, komt de brouwer, koud een maand later, plots terug op haar besluit. Niet een lichte 1 procent, maar een ruime 3,5 procent verhoging krijgen ondernemers alsnog, zo staat in een tweede brief die 30 december 2016 verstuurd is. Door ‘een onvolledige calculatie’ en ‘ambitieuze plannen om groei te realiseren’ dient de brouwer ‘de geplande aanpassing te corrigeren’, aldus de brouwer.


De jaarlijkse prijsverhoging leek voor ondernemers met een AB InBev-contract ‘gunstig’ uit te pakken. De bierbrouwer kondigde in een brief op 6 december 2016 aan dat de prijzen licht zouden stijgen. Tussen de 0,7 en 1 procent. Nog geen maand later ontvingen ondernemers echter opnieuw een brief -met datum 30 december 2016- van AB InBev. Een correctie van de prijsverhoging.


‘Tot onze grote spijt hebben wij moeten concluderen dat een onvolledige calculatie ten grondslag lag aan de prijsaanpassing die we eerder aan u gecommuniceerd hebben’, begint het schrijven. Volgens InBev moeten de prijswijzigingen die eerder gecommuniceerd zijn, gecorrigeerd worden vanwege ‘ambitieuze plannen om samen met u, groei te realiseren op de Nederlandse markt.’ In plaats van 0,7 of 0,9 procent verhoging, worden de prijzen per 1 februari 2017 tussen de 3,1 en 3,9 procent alsnog verhoogd.