Verslag Vet: Vianen Vooruit – De Zwaluw

10-05-2015 10:28

Zaterdag 9 mei 2015: Vianen Vooruit – De Zwaluw 4 – 1

Wedstrijdfoto's

Na de 4 – 2 overwinning op Siol, nu een 4 – 1 overwinning op De Zwaluw. Voor de 2e maal ook dat de thuisfotograaf van Vianen Vooruit, Hannie van der Linden, aanwezig was, dus als dat het verband is, dan zullen er waarschijnlijk de komende tijd niet meer zoveel overwinningen volgen of moeten we Hannie opnemen in onze technische staf….

Het eerste deel van de wedstrijd werd gekenmerkt door de goed werkende buitenspelval van beide ploegen. Aan beide zijden liepen de aanvallers diverse malen in de val en zo ontstond er een rommelig begin, met weinig kansen. Gaande weg namen wij echter de overhand. Mede door het vroeg druk zetten op de achterhoede van De Zwaluw, kregen we de overhand. In eerste instantie bleef ons gevaar beperkt tot wat schoten, maar zo’n 10 minuten voor rust scoorden wij de 1 – 0 . Tim van den Hoogen bereikte aan de rechterkant de achterlijn en zijn voorzet bereikte Zbusiiek Jachniewicz, die vervolgens binnenschoot. Zbusiiek had even later ook nog de 2 – 0 op de schoen, zijn inzet werd echter geblokt door de verdediging van De Zwaluw. Aan de andere kant kreeg De Zwaluw voor rust 2 uitstekende mogelijkheden, die echter werden ingeleid door fouten van ons. Eerst speelde Jeroen Meeuwsen een vrije bal in de voeten van een aanvaller van De Zwaluw, maar Jeroen redde de situatie vervolgens weer en even later speelde Leo Arts te kort terug op Jeroen. De aanvaller van De Zwaluw, schoof de bal echter naast het doel.

In de tweede helft eenzelfde beeld als einde 1e helft, waarbij wij dus de betere waren. Johan van der Linden had de 2 – 0 op de schoen, toen hij vanaf het middenveld alleen op de keeper af kon. Zijn inzet ging echter naast. Niet veel later werd het toch 2 – 0. Een voorzet van Tim van den Hoogen werd niet goed verwerkt door De Zwaluw en ditmaal verdween de inzet van Johan van der Linden wel in het doel. Niet veel later werd het 3 – 0 toen een voorzet vanaf rechts de vrijstaande Zbusiiek bereikte, die vervolgens simpel kon binnen koppen. De 4 – 0 volgende daarna ook spoedig, toen wederom Zbusiiek goed doorging, maar zijn inzet werd nog gekeerd door de keeper van de De Zwaluw, maar de afvallende bal werd door Tim van de Hoogen binnen getikt.

Tussendoor kreeg De Zwaluw nog wel mogelijkheden. Zo was Arno van Haren dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd gekeerd door Jeroen en ging naast. De Zwaluw scoorde vervolgens nog de fraaie eretreffer en werd de einduitslag bepaald op 4 – 1.