Verslag Vet: Vianen Vooruit – JVC

17-05-2015 13:04

Zaterdag 16 mei 2015: Vianen Vooruit – JVC : 2- 4

De midweekse uitstappen van enkele veteranen aan het familietoernooi, bleek niet zonder gevolgen. Cor Goossens en Arno Jans bleken te geblesseerd om mee te kunnen doen. Daar stond echter wel de (niet direct verwachte en aangekondigde) terugkeer van de geblesseerde Eric Hurkens en Theo Barten tegenover.
Ons begin aan de wedstrijd was zeer matig en JVC kreeg direct in de eerste minuten al een tweetal mogelijkheden. Deze werden echter naast/over geschoten. Na verloop van tijd kwamen wij wat beter in de wedstrijd en was het met name Zbusiiek Jachniewicz die op links vaak voor gevaar zorgde en met zijn tomeloze inzet de verdediging van JVC op de huid zat, wat er voor zorgde dat wij ook gevaarlijk konden worden voor het doel van JVC. Zbusiiek kreeg een mogelijkheid, maar kwam net tekort en verder zorgde enkele schoten van Johan van der Linden voor nog wat gevaar. JVC kwam in de eerste helft op een 0 – 1 voorsprong. Een vrije trap vanaf rand strafschopgebied werd schitterend binnengekopt bij de 1e paal, helaas gebeurde dit door ons laatste man, Jan Pouwels.
In de tweede helft wist JVC het verschil meteen naar 2 doelpunten te tillen. Theo Barten en Johan van der Linden konden net geen redding brengen en de inzet van de speler van JVC verdween in de lange hoek. De 0 – 3 was een gevolg van goed doorzetten van de spits van JVC en slecht uitverdedigingen van ons. De bal werd lijnrecht omhoog geschoten en de spits JVC kwam als winnaar uit de strijd en schoot de bal vervolgens simpel binnen. Na een aanval over links, waarbij Zbusiiek weer eens zijn duels won, legde hij de bal vanaf de achterlijn terug op Johan, die de bal binnenschoot, 1 – 3. Deze treffer zorgde weer voor enige hoop en na goed stoorwerk van Joost Jacobs, schoot John van Eck, vanaf rand 16meter de bal binnen, 2 – 3. We gingen naarstig op zoek naar de 3 – 3, waarbij met name Zbusiiek met zijn inzet voor het meeste gevaar zorgde. Onze jacht op de 3 – 3 zorgde er voor dat JVC voorin wat meer ruimte kreeg. Vlak voor tijd leek de spits van JVC de 2 – 4 te scoren, maar voor open doel schoot hij de bal naast. In de laatste minuut werd het door dezelfde spits echter toch 2 – 4.