Jeugdleider van het jaar 2016-2017 Theo Derks

14-05-2017 09:57

Foto's jeugdleider van het jaar Theo Derks

Vandaag na de laatste thuiswedstrijd van Vianen Vooruit JO19-1 is door Dhr. Jan Nabuurs van NKS bekend gemaakt dat Theo Derks
jeugdleider van het jaar is geworden. De NKS heeft onderstaande nominatie brief ontvangen:

De afgelopen tijd heeft de commissie jeugdleider van het jaar zowel trainingen als wedstrijden van de jeugdleiders van Vianen Vooruit gevolgd
om een nominatie te kunnen maken voor jeugdleider van het jaar 2016-2017.

Hierbij hebben we o.a. gelet op naar onze mening belangrijke kwaliteiten van een jeugdleider.

Deze zijn o.a.:
*Uitdragen voor waarden en normen
*Respect voor de spelers, het spelenderwijs bijbrengen van een groepscultuur
*Bijbrengen van sociale vaardigheden van sociale problemen bij spelers en daar een duidelijk positieve ontwikkeling aangeven.
*Het vermogen om sociale mogelijkheden te ontwikkelen rekening houdend met het niveau van de speler en kwaliteit van het team

De commissie is van mening dat Theo Derks deze kwaliteiten / vaardigheden bezit.

Theo is al meer dan 15 jaar trouwe supporter van Vianen Vooruit, stond toen al aan de zijlijn om zijn dochter aan te moedigen, door zijn enthousiasme heeft hij hierdoor de vlag in zijn handen genomen en actief lid geworden van Vianen Vooruit
Theo is ongeveer 12 jaar betrokken als (jeugd)leider bij Vianen Vooruit. In deze jaren is Theo betrokken geweest als grensrechter bij de jeugd, jongens B. Momenteel is Theo grensrechter op zaterdag bij jongens A1. En ook op zondag bij het team Dames 1.
Door zijn rustige, positieve uitstraling, zijn betrokkenheid, nooit op de voor grond is Theo altijd m.n. op zaterdag en zondag te vinden op het sport complex van Vianen Vooruit. Theo is een zeer bescheiden en gewaardeerde (jeugd) leider, Hij levert een belangrijke bijdrage aan de begeleiding als grensrechter bij de spelers van Vianen Vooruit A1. Dat deze al (bijna) volwassen jongens groep positieve energie vraagt van een jeugdleider mag duidelijk zijn. Samen met de andere jeugdleiders vormen ze een goed prettig en een gewaardeerd positief team.
Bovenstaande geldt ook voor zondagmorgen om bij de Dames 1 in de vroege ochtend paraat te staan. Dit al verschillende jaren. Theo is trots op zijn dames, zelfs de jaarlijkse toernooien in Baxum is hij van de party.
Daarbij komt Theo ook zeer regelmatig een kijkje te nemen bij ons heren 1e elftal, om deze mannen ook als toeschouwer te ondersteunen.
Daarom nomineren wij unaniem Theo Derks als jeugdleider van het jaar 2016-2017, en verzoeken wij het bestuur van voetbalvereniging Vianen Vooruit dan ook om Theo bij de NKS voor te dragen.

Theo namens Vianen Vooruit van harte gefeliciteerd!!